Plaça del Vi 7


En Roger Viusà en una entrevista deia: "que un sumiller grande, es el que hace disfrutar con unos pocos vinos...", doncs, senzillament és el que vam experimentar aquests dies d'entrada d'any de vacances a la ciutat de Girona. Ell mateix ens va prendre nota dels plats i vam decidir maridar-los amb els vins que tenia a copes. Al veure que la cosa aniria de vins naturals em va semblar perfecte per experimentar amb la meva parella sensacions diferents.
La tria per maridar el carpaccio de peus de porc, l'empedrat de llegums, la parmentier de calamars, la royal d'ànec i la tatin de poma va ser fantàstica. 
Vam començar amb un copa d'un orange wine de l'AOP Côtes du Roussillon del celler Danjou-Banessy Supernova, varietat Muscatell d'Alexandria: color daurat intens de la maceració amb les pells. En nas, una sensació neta i fresca amb records de pells de taronja, poma, albarcoc i terpènics com el geraniol. En boca, agradable, sec amb destacables tanins i postgust llarg. Vam continuar amb un altre orange wine de Banyuls, una raresa molt sorprenent (100% Garganega), varietat originaria del Véneto del Blanc de Soave, elaborat per Tutti Frutti Ananas-Jujube 2019, més intensitat de color i magnifica expressió de les notes primaries i citriques (Recordem que els vins naturals habitualment s'elaboren en ànfores, gerres de fang o damajuanes per respectar els mètodes ancestrals i al mateix temps per marcar i expressar el caràcter de cada varietat). Tot seguit, per la Royal d'Ànec va funcionar molt bé la Pinot Noir de Côtes de Jura de Domaine des Cavarodes-Les Lumachelles 2018, molt fragrant, fresc i llaminer producte d'una maceració carbònica i posterior criança en fudres de roure francès, sense clarificar i sense sulfits afegits. 
I per finalitzar, com ens venia de gust un escumós, amb la tatin de poma va maridar perfectament un ancestral varietal cartoixà o xarel·lo del bon amic Moisés Virgili de 9+ Mèdol Selecció, elaborat mitjançant una primera fermentació i uns set mesos de criança. Per cert tot i la destacable presència de notes primaries, most, etc, em va sorprendre la seva complexitat, un factor que en altres escumosos que fan servir aquest mètode d'elaboració no he sapigut trobar...

Lázaro "levantate y anda" 
 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Vins Brisats...

Vins a cegues...