L'armonització de vins...


Em vaig sentir feliç al veure com han crescut la Laura i el Joan del Divinum de Girona, ja no nomès per l'edat sinó en l'ofici. Fa anys que ens coneixem, ja des de l'etapa a l'altre Divinum i de coincidir al Fòrum Gastronòmic, etc. Vam anar a dinar durant la primera setmana d'aquest gener. Vàrem fer el menú degustació "La Cocollona", un menú força assequible per la qualitat que t'ofereixen i perquè es prioritzen els productes de la terra amb un servei impecable.
Per als nostàlgics del viatge sempre ens queda la possibilitat de viatjar pel món a través del vi  i aquest va ser el maridatge o com diuen ells "l'armonització de vins":
D'entrada ens van servir un Ximénez -Spínola 2019 Excepcional Harvest 100% Pedro Ximenez un vi de verema tardana però elaborat per ser consumit com un vi tranquille. Una de les curiositats d'elaboració és que les bòtes velles que utilitzen per fer una criança de quatre mesos les envinen amb vins de criança oxidativa. Em va sorprendre molt la seva versatilitat i l'equilibri entre la dolçor i l'acidesa. Magnífic.
El pròxim vi va ser un riesling-trocken Grans Fassian 2014 Mineralschiefer amb una acidesa molt equilibrada, els característics hidrocarburs i amb molta vida.
Tot seguit per maridar amb l'arròs amb escamarlans, nap i mantega torrada, ens va sorprendre molt el Terre de Guiumara Grecanico 2019 de l'IGT Terre Siciliane, un vi amb un marcat caràcter mediterrani amb presència d'aromes en nas de fruita blanca, flors de taronger, fonoll, etc. El que no sabia, es que la varietat Grecanico dorato és una sinonimia de la Garganega del Véneto. Caram, si un dia abans ( també a Girona....), vam tastar un vi natural de Banyuls elaborat amb Garganega... No deixa de ser curiós...
En l'apartat de vins negres vam tastar un A. Cristmann 2013 Spätburgunder de Pfalz (Palatinado), la zona més càlida d'Alemanya. Aquesta Pinot Noir em va semblar finíssima, una fruita vermella delicada, molt saborosa i elegant.
I tot seguit, una altra sorpresa, una monastrell de l'Empordà elaborada pel Celler Viniric de Calonge: Finques Incansables 2018. Nomès una hectàrea d'aquesta monastrell plantada l'any 1992. Un vi amb certa complexitat, molt fruitós, sedòs amb el taní molt integrat. Res a veure amb les  típiques monastrell d'Alacant, potser segons tipus d'elaboració, una fermentació curta de 8 díes per no aconseguir molta concentració i el fet de refrescar amb un 40% de vi en dipòsit el vi que ha fet la criança en bòtes.
I per últim, per maridar els formatges (per cert tenen una varietat destacable) i la part de postres ens van oferir: un Dolç de Gerisena de carinyena i garnatxa negra fet a l'Empordà per l'Agricola de Garriguella i un The Ned Noble Sauvignon Blanc de New Zealand, en concret de la zona de Marlborough.

Lázaro "levantate y anda..."


Comentarios

Entradas populares de este blog

Plaça del Vi 7

Vins Brisats...

Vins a cegues...