Vins Versus Denominacions d'Origen...


Aquest Artadi Valdeginés 2015 em va despertar la curiositat per diferents motius. En el seu dia es va vendre a l'avançada i darrerament han presentat l'anyada 2018. ¿Però per què a l'index del catàleg de Nadal de Vila Viniteca el trobem a l'apartat "Altres Negres Importants" i no al de Rioja?
Recordem que segons les últimes estadístiques que ens ofereix la revista especialitzada La Semana Vitivinícola, les plantacions D.O.P a Espanya 2019 són de 853.915 ha, les plantacions I.G.P de 587.591 ha i les plantacions sense D.O.P/I.G.P tan sols 40.250.
Fet aquest breu anàlisi, m'agradaria destacar que l'anyada 2015 va ser la darrera anyada com a Rioja de Bodegas y Viñedos Artadi, ja que el seu president Juan Carlos Lopez de Lacalle el vint-i-nou de desembre del mateix any va fer públic que era inviable continuar sota aquest únic "paraigua" que inclou dins una mateixa menció vins de 2,00 € a 200,00 €, sense fer cap indicació de sòls, vinyes, vinificacions sinó nomès seguint els paràmetres de criança establerts. I aquesta és la seva reflexió "somos el país que más superficie de viñedo tiene del mundo, que más litros de vino produce y más barato vende, ése no es mi modelo de negocio..."
Queda clar doncs, que decisions d'aquest tipus determinades per personatges amb molta influència en el sector han obert la caixa de Pandora, perquè considero que a més a més de model de negoci, valorar el teu vi quan es fan bé les coses és una qüestió de territori i de dignitat. Un dels exemples més recents d'aquesta tendència a dir prou s'ha produït  en el sector dels escumosos, em refereixo a la creació de la marca col·lectiva europea Corpinnat versus la D.O Cava.
No oblidem, que entre altres aspectes sempre albirem un horitzó millor com el de les prestigioses regions vinícoles de Bordeus, Borgonya o la Champagne...


Lázaro "levantate y anda..."

Comentarios

Entradas populares de este blog

Plaça del Vi 7

Vins Brisats...

Vins a cegues...